Pølseteknikken

Pølseteknikken er veldig fin å bruke når du skal lage keramikk for hand. Den er enkel og jobbe med, og du får fine teksturar i leira, eller du kan glatte den ut etterpå om du vil.

Ein tek klumpen med leir og trillar den til ein passe tjukk og lang pølse. Du velg størrelsen på pølsa sjølv, den avheng jo av kva du har tenkt å lage.

Og etter du har rulla ut pølsa, kan du byrje å snirkle den rundt og rundt oppover, og lage den forma du vil på for eksempel ein vase.

Her er ein illustrasjon på korleis pølseteknikken fungerar når du lagar keramikk.

Når du har brukt opp pølsa, kan du lage ein til å fortsette eller seie deg ferdig med det du held på med.

Om du vil ha ein glatt tekstur utanpå det du har laga, kan du glatte ut kantane med nevane eller bruke eit av verktøya til å jevne ut.

På desse to kreasjonane har eg brukt pølseteknikken utan å glatte ut utsida.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s